Els Espais

LA REPÚBLICA SANTBOIANA
De 8 a 11h - de Dilluns a Divendres.
Conductor Amadeu Alemany.

Dirigit per l’Amadeu Alemany, compta en el seu equip amb la Rocio Caso, la Sílvia Blanco, en Josep Sabat i l'Ireneu Castillo en la producció i conducció de les diferents seccions, i amb l'Eric Aguilera en la part tècnica.

En un format de llarg magazín ofereix informació i entreteniment amb petjada santboiana, sense oblidar el caràcter comarcal i nacional. Farcit de diferents seccions, anomenades espais, compta per a cada un d’ells amb col·laboradors de contrastada vàlua professional.

L’espai de “La Tertúlia de La República Santboiana” és el punt de partida després dels informatius, i li donen forma tres convidats diferents cada dia. L’oient també hi podrà dir la seva, a través dels diferents mitjans que ofereix la xarxa. Aquí el que importa és l’opinió i la transversalitat.

La informació local, la nacional i la internacional, el trànsit i el temps en són protagonistes a primera hora, i l’agenda cultural de la ciutat també hi tindrà el seu racó, ampliant la seva informació els divendres.

Els dilluns, “L’Espai de Nutrició Saludable”, conduit per professionals del sector, ens dóna a conèixer les pautes i els aliments per estar més sans. Els dilluns també són el moment per viatjar, conèixer i ampliar horitzons en altres geografies, amb els experts de "L’Espai del Bon Viatger". “L’Espai Comerç i Emprenedoria” amb la Rocio Caso, dóna la paraula al petit comerç de Sant Boi, i “L’Espai de la tertúlia esportiva” es repassa l’actualitat i el resum del cap de setmana.

Els dimarts, “L’Entrevista de la República Santboiana” ens permet conèixer de ben a prop personalitats, algunes de properes i d’altres d’abast internacional. “L'Espai de l’Home Curiós”, protagonitzada per l’Ireneu Castillo, escriptor i investigador de la Història, ens ofereix l’altra cara, sovint desconeguda, del que ens expliquen els llibres sobre la nostra civilització. I els dimarts també tenim “L’Espai de les animalades”, on el veterinari de Sant Boi, Isaac Carrasco, ens parla de com tenir cura de les nostres mascotes..

Els dimecres, “L’Espai de la Ciència” ens ofereix vertaderes classes magistrals per part de diferents científics de gran prestigi dins i fora del nostre país. “L’Espai Recepta” ens alliçona sobre la bona cuina de Sant Boi amb les receptes que el Pere Romero ens porta des dels fogons del restaurant Cal Vitus. Els llibres i la música tenen el seu moment a “L’Espai de la Biblioteca” i acabem el dia amb les "profecies" del monologuista Tiàn Lara.

Els dijous, “L’Espai de la Memòria i el Patrimoni” ens permet, amb la col·laboració del Carles Serret, conèixer i gaudir millor de la història local, i justament després tenim “L’Espai Salut”, que, evidentment, és conduïda per metges i professionals de la salut. Els dijous es tanquen amb "El Safareig Mutante", on l'imitador i monologuista Edu Mutante comenta amb El Nano i la Sílvia Blanco, l'actualitat de la premsa rosa amb toc d'humor

Els divendres, per preparar-nos pel cap de setmana, tenim “L'Agenda Cultural” que ens informa de les activitats més destacades del cap de setmana. “L’Espai de les Feres Musicals” obre les portes als grups de música emergent de les nostres contrades. “L’Espai del Diccionari Alternatiu”, de la mà del Joan Antoni Crespi, escriptor i investigador en fenòmens pseudo-científics, i la Bruixa Anaïs, ens ajuden a entendre conceptes i realitats misterioses poc conegudes. Seguim el divendres amb "l'Espai de l'Autoconeixement", on el "coach" Nico Cabezas ens ensenya a poder superar d'una forma psicològicament saludable els entrebancs que ens posa la vida. La intervenció humorística del "L'Oracle", posa el colofó a la setmana de "La República Santboiana".