dimecres, 26 d’abril del 2017

Programa 363 de La República Santboiana

Avui, a La República Santboiana, com sempre hem tingut un contingut molt interessant. Després de la Introducció, on la Rocío Caso ha explicat el cas d'una joia d'or japonesa molt particular, hem tingut la nostra habitual tertúlia matinal. 
Una joia d'or molt particular, protagonista de la Notícia Caso
Avui dimecres el Consell de Sàvies i Savis de La República Santboiana està formada per la Rita Sahun (metgessa), la Mercè Badia (directora d'Igual Som) i el Francesc Giménez (President de Sant Boi Empresarial) comentant l'actualitat del dia.

Els tertulians del Dimecres

També hem tingut via telefònica a la Maria José Gómez Álvarez, responsable de l'Àmbit de LGTBI de CC. OO. a Catalunya qui ens parla de les activitats que es fan en commemoració de ser avui el Dia de la Visibilitat Lèsbica.


A l'Espai Ciència hem tingut l'Eduard Balsells, l'enginyer agrònom que, des de l'Associació La Gaiata,  fa de pastor i gestiona el ramat de 180 ovelles i 4 cabres que pasturen per Sant Ramon per mantenir a ratlla els rostolls i evitar incendis.

Eduard Balsells, el pastor que gestiona el sotabosc de Sant Ramon




Com cada dimecres, El Nano, el nostre reporter de carrer, ha buscat el Santboià del Dia i l'agraciat ha estat l'Albert, qui ens ha explicat la seva vida en 30 segons i ha dit com a frase del dia: "Dia plujós, dia pensatiu". Una molt bona reflexió en un dia grisot i humit com el d'avui.


L'Albert ha estat el santboià del dia
El Pere Romero, de Cal Vitus, ens presenta avui una recepta diferent del que ens te acostumats: Sandwich d'orada farcit de llagostins i verduretes amb salsa de gambes. Una molt bona opció per a gaudir d'un menjar ben saborós i exquisit.

Avui hem tingut una altra exquisida recepta de Cal Vitus

El Sergi Rendón, de la llibreria Les Hores, a l'Espai de la Biblioteca ens ha explicat quins han estat els títols més venuts per Sant Jordi tant a nivell català com a nivell santboià, i quin ha estat la tendència de venda dels autors i autores de Sant Boi.

En Sergi Rendón ens explica les tendències de venda de Sant Jordi
Avui, com tots els dimecres i per a tancar el programa, el nostre profeta particular, el monologuista Tiàn Lara, ens esglaiara amb les seves sempre insospitades profecies. Avui, a part d'informar-nos de que el proper dia 28 a les 23h el tindrem al bar La Cova de Sant Boi, ens profetitza que les axil·les poblades i tenyides del color del cabell seran tendència a un futur ben proper.